Educatie

Educatie nodigt uit tot kennismaking met natuurlijke omgeving

Het natuurlokaal in het hart van de Slingelandse Plassen is een leer- en werkplaats voor jong en oud. Je leert over een natuurlijke manier van voedselvoorziening en groene grondstoffen. Het natuurlokaal, een onderdeel van het Polderbos, is een plaats waar jongeren en ouderen op een eenvoudige en aansprekende manier kennismaken met hun natuurlijke omgeving.

In de afgelopen twee jaar is er hard gewerkt om een natuurlokaal te realiseren. De vrijwilligers van het Polderbos werken hierbij nauw samen met Yuverta in Ottoland en maken dankbaar gebruik van hulp van sponsors. Het natuurlokaal is de opmaat naar een volwaardig natuureducatiecentrum.

Ons einddoel: een informatie- en educatiecentrum

Over enkele jaren gaat het voedselbos zijn eerste vruchten geven en kunnen we ons uitgebreider op educatie richten. Het huidige natuurlokaal wordt doorontwikkeld tot een informatie- en educatiecentrum over natuurlijke voedsel- en grondstoffenvoorziening en we blijven doorgaan met onderzoek en ontwikkeling. In het educatiecentrum delen we onze kennis en informeren we bezoekers over de resultaten van de onderzoeken.

Het informatie- en educatiecentrum wordt in de toekomst ook een plek waar je in het seizoen producten uit het voedselbos kunt kopen. De opbrengst komt ten goede aan de exploitatie en doorontwikkeling van het voedselbos.

Educatie in het Slingelandse Plassen bos

Meer Slingelandse Plassen

Sfeervolle foto van het polderbos

Activiteit organiseren

De Slingelandse Plassen zijn van ons allemaal. Het terrein is openbaar toegankelijk. Het recreatiegedeelte vooraan bij de parkeerplaats is ideaal voor het organiseren van een activiteit of feest.

Wandelen met de hond

Wandelen

Wie een wandeling wil maken om van de rust en natuur te genieten kan in de Slingelandse Plassen zijn hart ophalen. Er lopen diverse wandelpaden door het gebied die je op de mooiste plekjes brengen.

Vissen in de Slingelandse Plassen

Vissen

Natuur- en recreatiegebied de Slingelandse Plassen is een paradijs voor hengelsporters. De rust en ruimte zorgen ervoor dat je maximaal van deze tak van recreatieve sport kunt genieten.