Herinneringsbomen

Plant een boom als levende herinnering

De rust in het Polderbos, op het eiland in het hart van de Slingelandse Plassen, nodigt uit om stil te staan bij bijzondere gebeurtenissen. Bomen zijn wereldwijd een universeel symbool om herinneringen levend te houden. Ze symboliseren door hun gestage groei de levensloop van geboorte naar dood. De wortels van een boom dringen in de grond en de takken wijzen naar boven, van begin tot einde, van aarde tot eeuwigheid.

Maak levende herinneringen

In het Polderbos is er volop ruimte om bomen te planten en daarmee levende herinneringen te maken. Denk aan een boom

  • Als symbool voor een geboorte: een boom die meegroeit met je kind en die je kunt bezoeken;
  • Als herinnering aan een overledene, waar je in de stilte van de natuur het leven kunt herdenken; 
  • Om een bijzondere gebeurtenis te vieren, ieder naar zijn persoonlijke omstandigheden.

Plantdag op tweede zaterdag in november

Het Polderbos organiseert jaarlijks een plantdag op de tweede zaterdag van november. In 2024 wordt de plantdag voor herinneringsbomen op 9 november gehouden. Op deze dag worden de herinneringsbomen geplant die het afgelopen jaar bij de stichting zijn aangevraagd. In een periode van tien à vijftien jaar ontstaat zo een mooi en gevarieerd minibos in een parkachtige omgeving midden in de Alblasserwaard. Het Herinneringsbos is vrij toegankelijk, evenals de rest van de Slingelandse Plassen.

Heb je interesse in het planten van een eigen herinneringsboom in het Polderbos van de Slingelandse Plassen? Download hier de pdf voor meer informatie of stuur een e-mail naar info@slingelandseplassen.nl. Je ontvangt dan informatie over de boomsoorten, de prijzen en de plantdagen. Wij bespreken graag eventuele persoonlijke wensen.

Meer Slingelandse Plassen

Natuureducatie aan jeugd in de Slingelandse Plassen

Educatie

Het natuurlokaal in het hart van de Slingelandse Plassen is een leer- en werkplaats voor jong en oud. Je leert over een natuurlijke manier van voedselvoorziening en groene grondstoffen.

Sfeervolle foto van het polderbos

Activiteit organiseren

De Slingelandse Plassen zijn van ons allemaal. Het terrein is openbaar toegankelijk. Het recreatiegedeelte vooraan bij de parkeerplaats is ideaal voor het organiseren van een activiteit of feest.

Wandelen met de hond

Wandelen

Wie een wandeling wil maken om van de rust en natuur te genieten kan in de Slingelandse Plassen zijn hart ophalen. Er lopen diverse wandelpaden door het gebied die je op de mooiste plekjes brengen.