Wandelen

Genieten van de rust en de natuur

Wie een wandeling wil maken om van de rust en natuur te genieten kan in de Slingelandse Plassen zijn hart ophalen. Er lopen diverse wandelpaden door het gebied die je op de mooiste plekjes brengen. Bijna alle paden liggen langs het water, zodat je een goed zicht hebt op de mooie natuur in, op en langs het water.

Met de hond op pad

Dagelijks zijn tientallen mensen met hun hond in de Slingelandse Plassen te vinden. Voor het hele gebied geldt dat de hond aangelijnd moet zijn, ook buiten het broedseizoen. Deze regel hebben we niet voor niets. Hiermee beschermen we de kwetsbare natuur en zorgen we dat ook bezoekers zonder hond zich er prettig thuisvoelen.

Meer Slingelandse Plassen

Vissen in de Slingelandse Plassen

Vissen

Natuur- en recreatiegebied de Slingelandse Plassen is een paradijs voor hengelsporters. De rust en ruimte zorgen ervoor dat je maximaal van deze tak van recreatieve sport kunt genieten.

Zwemmen

De recreatieplas bij de entree is de blikvanger van de Slingelandse Plassen. Op warme lentedagen en zomers is het een geliefde plek om verkoeling te zoeken en te zwemmen of te spelevaren.

Mountainbiken

Mountainbiken

Midden in de Alblasserwaard boven groene velden ligt sinds kort een mountainbikebaan. Al slingerend door griend en struiken, met kuipbochten om bomen, van pumptrack naar de zandbaan.