Slingelandse Plassen

In alle seizoenen een plek om van te genieten

Welkom bij natuur- en recreatiegebied de Slingelandse Plassen in Goudriaan. Op onze website en natuurlijk in de Slingelandse Plassen zelf.

Wandelen met de hond

Wandelen

Wie een wandeling wil maken om van de rust en natuur te genieten kan in de Slingelandse Plassen zijn hart ophalen. Er lopen diverse wandelpaden door het gebied die je op de mooiste plekjes brengen.

Vissen in de Slingelandse Plassen

Vissen

Natuur- en recreatiegebied de Slingelandse Plassen is een paradijs voor hengelsporters. De rust en ruimte zorgen ervoor dat je maximaal van deze tak van recreatieve sport kunt genieten.

Zwemmen

De recreatieplas bij de entree is de blikvanger van de Slingelandse Plassen. Op warme lentedagen en zomers is het een geliefde plek om verkoeling te zoeken en te zwemmen of te spelevaren.

Mountainbiken

Mountainbiken

Midden in de Alblasserwaard boven groene velden ligt sinds kort een mountainbikebaan. Al slingerend door griend en struiken, met kuipbochten om bomen, van pumptrack naar de zandbaan.

Visdiefjes in de Slingelandse Plassen

Natuur

De Slingelandse Plassen zijn het leefgebied van allerlei soorten vogels. Tijdens een wandeling hoor en zie je in de bosjes en struiken de gebruikelijke zangvogels, zoals de zwartkop, merel, zanglijster en koolmees.

Bloesem in het voedselbos

Voedselbos

In het Polderbos, het hart van de Slingelandse Plassen, werken we hard aan de realisatie van een voedselbos. Een voedselbos is een door de mens ontworpen systeem, gericht op duurzame voedselproductie.

herinneringsbomen

Herinneringsbomen

De rust in het Polderbos, op het eiland van de Slingelandse Plassen, nodigt uit om stil te staan bij bijzondere gebeurtenissen. Bomen zijn wereldwijd een universeel symbool om herinneringen levend te houden.

Natuureducatie aan jeugd in de Slingelandse Plassen

Educatie

Het natuurlokaal in het hart van de Slingelandse Plassen is een leer- en werkplaats voor jong en oud. Je leert over een natuurlijke manier van voedselvoorziening en groene grondstoffen.

Sfeervolle foto van het polderbos

Activiteit organiseren

De Slingelandse Plassen zijn van ons allemaal. Het terrein is openbaar toegankelijk. Het recreatiegedeelte vooraan bij de parkeerplaats is ideaal voor het organiseren van een activiteit of feest.