Zwemmen

Verkoeling in en bij het water

De recreatieplas bij de entree is de blikvanger van de Slingelandse Plassen. Op warme lentedagen en zomers is het een geliefde plek om verkoeling te zoeken en te zwemmen of te spelevaren. Het strandje en de speelweide zijn vooral voor de kinderen een geliefde attractie.

Wees voorzichtig met blauwalg

In het stilstaande water in de plas komt na een warmteperiode in het voorjaar of de zomer gemakkelijk blauwalg tot ontwikkeling. Dit komt doordat het water niet goed doorstroomt. Blauwalgen geven huidirritatie en als je blauwalg binnenkrijgt kan dat maag- en darmklachten veroorzaken. Vooral jonge kinderen zijn kwetsbaar. Ons advies luidt om voorzichtig te zijn en het water bij blauwalg te mijden.

Recreatieplas Slingelandse Plassen

Meer Slingelandse Plassen

Mountainbiken

Mountainbiken

Midden in de Alblasserwaard boven groene velden ligt sinds kort een mountainbikebaan. Al slingerend door griend en struiken, met kuipbochten om bomen, van pumptrack naar de zandbaan.

Visdiefjes in de Slingelandse Plassen

Natuur

De Slingelandse Plassen zijn het leefgebied van allerlei soorten vogels. Tijdens een wandeling hoor en zie je in de bosjes en struiken de gebruikelijke zangvogels, zoals de zwartkop, merel, zanglijster en koolmees.

Bloesem in het voedselbos

Voedselbos

In het Polderbos, het hart van de Slingelandse Plassen, werken we hard aan de realisatie van een voedselbos. Een voedselbos is een door de mens ontworpen systeem, gericht op duurzame voedselproductie.