Mountainbiken

Uitdagend slingeren door griend en struiken

Midden in de Alblasserwaard met zijn prachtige vergezichten boven groene velden ligt sinds kort een mountainbikebaan. Geen bergen, maar uitdagingen genoeg. Al slingerend door griend en struiken, met kuipbochten om bomen, van pumptrack naar de zandbaan.

Het hele jaar de moeite waard

De huidige baan in de Slingelandse Plassen is nog maar het begin. De initiatiefnemers, het Wielercomité Ottoland Goudriaan en Rennersclub Jan van Arckel, hebben de plannen al klaarliggen om de baan verder uit te bouwen.

De twee clubs organiseren al jaren een mountainbikewedstrijd in de Slingelandse Plassen. Die vindt in de wintermaanden plaats als onderdeel van de wintercompetitie, negen wedstrijden in evenzoveel dorpen in de Alblasserwaard.

Hou de activiteitenkalender in de gaten voor de volgende wedstrijd in de wintercompetitie. Het is niet verstandig zo lang te wachten. De mountainbikebaan in de Slingelandse Plassen is in alle seizoenen de moeite waard. Welkom op of met mountainbike!

Mountainbikebaan

Meer Slingelandse Plassen

Visdiefjes in de Slingelandse Plassen

Natuur

De Slingelandse Plassen zijn het leefgebied van allerlei soorten vogels. Tijdens een wandeling hoor en zie je in de bosjes en struiken de gebruikelijke zangvogels, zoals de zwartkop, merel, zanglijster en koolmees.

Bloesem in het voedselbos

Voedselbos

In het Polderbos, het hart van de Slingelandse Plassen, werken we hard aan de realisatie van een voedselbos. Een voedselbos is een door de mens ontworpen systeem, gericht op duurzame voedselproductie.

herinneringsbomen

Herinneringsbomen

De rust in het Polderbos, op het eiland van de Slingelandse Plassen, nodigt uit om stil te staan bij bijzondere gebeurtenissen. Bomen zijn wereldwijd een universeel symbool om herinneringen levend te houden.