Vrijwilligers

Hoe kan ik meedoen als vrijwilliger?

Vind je het leuk om een keer mee te helpen met snoeiwerkzaamheden of het schoonhouden van de randen van de recreatieplas? Welkom! Er is genoeg te doen. We hebben zelf allerlei gereedschappen; wel zo handig als je op de fiets komt of zelf geen gereedschap hebt.

  • In januari, februari en maart hebben we op de tweede zaterdag van de maand een grootschalige natuurwerkdag. Met een grote groep vrijwilligers doen we het winteronderhoud. 
  • Elke eerste zaterdag van de maand kun je ’s morgens terecht in het Polderbos, in het hart van de Slingelandse Plassen, voor kleine beheerklussen. 
  • Niet alles kunnen we lang van tevoren plannen. Door het jaar heen hebben we op meerdere momenten extra werkzaamheden gepland.

Wat krijg ik als vrijwilliger ben?

  • Samen plezier beleven aan het werken in de natuur.
  • Bijdragen aan het behoud en de ontwikkeling van de natuur in de eigen streek.
  • De jaarlijkse bbq aan het einde van de zomer.

Meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden om als vrijwilliger aan de slag te gaan? Benieuwd naar data en tijdstippen? Stuur een mail naar info@slingelandseplassen.nl.

Help mee aan de Slingelandse Plassen

Vrijwilligers in het voedselbos

Vrienden

Voor een klein bedrag per jaar ben je al vriend/donateur van de Slingelandse Plassen. De inkomsten van onze donateurs gebruiken we om het gebied tiptop te houden.

Sponsors die materiaal brengen voor de Slingelandse Plassen

Sponsors

Heel veel bedrijven hebben al meegeholpen aan de uitvoering van onze plannen. Door bruikleen van machines, donatie van materiaal, deskundig advies, enzovoorts.