Vissen

Een paradijs voor hengelsporters

Natuur- en recreatiegebied de Slingelandse Plassen is een paradijs voor hengelsporters. De rust en ruimte zorgen ervoor dat je maximaal van deze tak van recreatieve sport kunt genieten.

Het gebied telt in totaal 14 hectare wateroppervlak. Drie van de zes waterputten zijn geschikt voor de hengelsport. Ze bevatten diverse in Nederland bekende zoetwatervissen. Denk aan voorn, brasem, zeelt, karper en snoek.

Landelijke vispas

Tussen zonsopkomst en zonsondergang is het toegestaan om met één hengel te vissen. En uiteraard heb je de landelijke vispas nodig. Check eerst de voorwaarden in de lijst van viswateren of de visplanner-app van Sportvisserij Nederland. 

Voor het vissen met twee hengels moet je lid zijn van een van de hengelsportverenigingen die actief is binnen het gebied: www.hsvdegraafstroom.nl of www.hsvdealver.nl.

Beide hengelsportverenigingen voeren een actief beheer van het viswater in de Slingelandse Plassen.

Luchtfoto visput

Meer Slingelandse Plassen

Zwemmen

De recreatieplas bij de entree is de blikvanger van de Slingelandse Plassen. Op warme lentedagen en zomers is het een geliefde plek om verkoeling te zoeken en te zwemmen of te spelevaren.

Mountainbiken

Mountainbiken

Midden in de Alblasserwaard boven groene velden ligt sinds kort een mountainbikebaan. Al slingerend door griend en struiken, met kuipbochten om bomen, van pumptrack naar de zandbaan.

Visdiefjes in de Slingelandse Plassen

Natuur

De Slingelandse Plassen zijn het leefgebied van allerlei soorten vogels. Tijdens een wandeling hoor en zie je in de bosjes en struiken de gebruikelijke zangvogels, zoals de zwartkop, merel, zanglijster en koolmees.