Nieuwe mini-trekker en maaier voor Slingelandse Plassen

29 februari 2024
De mini trekker wordt aan de beheerdersgroep geschonken door Wallaard Aannemersbedrijf en Groen uit Noordeloos en de klepelmaaier door Agri Techniek uit Giessenburg.

Sinds afgelopen jaar wordt recreatiegebied De Slingelandse Plassen gerund door een beheerdersgroep van hardwerkende vrijwilligers. Vanaf deze week wordt dat werk een stuk makkelijker door de komst van een mini-trekker met klepelmaaier. Die werd geschonken door twee bedrijven uit de buurt.

Sport, recreatie en educatie

De Slingelandse Plassen zijn het hele jaar door de moeite waard voor inwoners van Molenlanden en de wijde omgeving. Aart de Jong, voorzitter van de Werkgroep Beheer: ‘Je kunt er heerlijk wandelen, zwemmen, mountainbiken, van de natuur genieten, vissen of naar een festival gaan. Ook de scholen komen langs, er is een voedselbos, er staan herinneringsbomen en ga zo maar door. Als beheerdersgroep zorgen we dat het groen en de waterkanten goed worden onderhouden, er geen afval rondslingert en dat alles er netjes bij ligt als er een evenement wordt georganiseerd.’

‘35 bunder onderhouden wordt nu een stuk makkelijker’

Jan Stuij is als lid van de beheergroep samen met andere vrijwilligers vaak bij de Plassen te vinden. ‘Het gebied is enorm, zowat 35 bunder. Veel paadjes zijn smal, wat goed bij het gebied past. Dat moesten we nu allemaal met de hand maaien en snoeien. Een ronde kost dan al gauw een paar dagen. Met deze mini-trekker en klepelmaaier zijn we in een paar uur klaar. Dan wordt het een heel ander verhaal!’

‘Goeie mensen helpen’

De trekker wordt aan de beheerdersgroep geschonken door Wallaard Aannemersbedrijf en Groen uit Noordeloos en de klepelmaaier door Agri Techniek uit Giessenburg. Bij de overhandiging gaf Aco Wallaard aan twee petten op te hebben: ‘Ik ben ook nauw betrokken bij de beheerdersgroep en het mountainbikeparkoers bij de Plassen. Het geven is leuk en het ontvangen ook!’. Namens Agri Techniek voorzag Patrick de Jong de nieuwe bestuurders van alle uitleg. ‘Dit is gewoon een groep goeie mensen die goed werk doen voor de buurt. En wij weten goed wat voor machine ze nodig hebben. Dan helpen we graag!’.

Komend maaiseizoen kunnen bezoekers de nieuwe combinatie tijdens maaiwerkzaamheden bewonderen.